DIN RING ER IKKE BARE EN RING...

English version

Et smykke er tit forbundet med minder, historier, værdiladede begivenheder og personer som vi holder af, og måske har mistet. 

En ring er ikke bare en ring. En ring er din historie, dine minder og dine beslutninger. Du bære den som et symbol på dig og dit liv. Måske går den i arv, så bære den flere liv forbundet med dit… Det kan gøre ondt at miste sine smykker, for det er jo ikke bare smykket, men også et symbol på hvem vi er, og måske også hvem vores forældre og bedsteforældre var. Et fysisk symbol der minder dig om hvem du er, og hvad du vil..

NATURENS FORGÆNGELIGHED ER MIT DRIVE

Glæden ved at lave smykker har, for mig altid været forbundet med et ønske om at materialisere verdens evige foranderlighed. 

Siden jeg var barn har jeg altid både frydet og ærgret mig over de, hvert forår blomstrende æbletræer. Efter en uge var det afblomstret igen. Det har altid frustreret mig at det havde en ende, at blomsterne bare lå der i græsset…Verdens blomstrende æbletræer er kun til låns, og mit ønske om at forme den skønhed, er et ønske om at kunne fastholde det evigt foranderlige, lige nu og altid. Mine smykker dufter ikke af blomstrende æbletræer, men du kan beholde dem, du kan putte dem i lommen, eller rundt om halsen, eller på din finger…

Og det hænger sammen med cirklen der symboliserer det evige og det foranderlige. Fordi den  indeholder alt og ingenting, det fuldkomne og det ufuldkomne, det perfekte og det uperfekte og sådan bliver det ved i en uendelighed. Ligesom træet der blomstre og afblomstre som vi glæder os og sørger over.

 -

Jeg har lavet smykker, og haft min egen virksomhed siden år 2000. Jeg har arbejdet for, og lært utrolig meget af :
-
Monies (København) 
Ulrike Hamm (Berlin)  

Manuel Fritz (Berlin)